Fantastik kitaplar, filmler ve oyunlara dair ne varsa hepsi bu sitede

Cezbeden anime serisi: Quanzhi Gaoshou

0

Anime hastası olduğumuz bir gerçek.
Her fantastik kitap okurunun en az bir tane favori animesi vardır. Animelerin bizi cezbeden pek çok yanı var. Hikayelerdeki özgünlük (bu yaz yine hepimize ulusal kanallardaki zengin adam X uzaylı görmüş masum köylü tadında ezik kız hikayelerinden gınağı geldi), çizimler, grafikler, güzelim giysiler, ölçülü nüktedan tatlı atışmaların olduğu düşmanlıklar, sonunda herkesin kazandığı ahlaklı karakterler (evet evet ahlaklı karakter ben de biliyorum Harry Potter’da Albus Dumbledor’un bunu söylediğini neyse ki Rowling var iyilere sıfat bulabiyoruz…), kısa ve öz oluşları genelde konunun cılkı çıkmadan 12 bölümde bitirmeleri ve daha pek çok sebep yüzünden animeleri netflix dizilerinden, uçan kuştan böcekten daha çok seviyoruz.
Genelde 1 günde anime bitirmem biraz idareli olurum günde 2 bölüm izler 1 haftada bitiririm
AMA
Quanzhi Gaoshou animesinin başından kalkamadım. Uykusuzluktan baygınlık geçirdim yine bitirdim bölümleri. Tek sorunumuz 2. sezonun hala çevirilmemiş olması. Yani çince bilsem o işe de el atacağım da malzeme belli anca Türkçe dilinde egemenim.
Peki senelerin admini başına buyruk ejderha süvarisi Zeynikey’i böylesi cezbeden Quanzhi Gaoshou’nun konusu ne?
Spoilden sayılmaz zaten 1. bölüm bu şekilde başlıyor diye anlatıvereyim size Quanzhi Gaoshou’nun ana fikrini.
Şöyle ki tüm dünyada 130 milyon kişinin oynadığı 10 yıllık bir oyun var adı GLORY. Tanımlı bir oyuncu kartınız var bununla oyuna bağlanıyorsunuz. Ve tabi ki bir esas oğlan abimiz var 10 yıldır hiç yenilmemiş Krallar Kralı Tanrı Ye Qui. Siyah zırhı gösterişli abimizin yerine başka bir oyuncu geçirmek isteyen profesyonel klubün kaypak menajeri sözleşme imzala ya da yeni adamın altında başka bir karakterle oyna der. Ye Qui de uzatmaz emekliye ayrılır takımdan. Ama mahalle baskısıyla sözleşmesi feshedilen Ye Qui kurallar gereği profesyonel lige 1 yıl dönemeyecektir.
Bir paket sigara, bir kuru yatak karşılığı önünden geçerken tesadüfen gördüğü iş ilanına istinaden bir internet kafede (evet dünyada internet kafeler hala var çok konforlular ve hala kullanılıyorlar) gözetmen olarak çalışmaya başlar.
Oyunun 10. serverı açılır o gün ve kendisi de taze bir başlangıç yaparak oyuna Ye Qui’nin şimdiye kadar ne ayak olduğunu çözemediğim bir iki flashbackte gösterdikleri bir arkadaşının teee 10 sene evvel oyuna ilk yazılırken buldukları Lord Grimm adıyla tekrar kaydolur oyuna.
Lord Grim olarak kısa sürede yükselir. Eski takımındaki adilerden çaylaklara kadar oyundaki herkesin dikkatini çeker ama hiç renk vermez. Quanzhi Gaoshou cool karakterleri, iyilerin genelde kazanması, tatlı rekabetleriyle hayli güzel bir çizgifilm anime. Beni izlerken zorlayan tek şey kulak aşinalığım olmadığı için gelen animelerin aksine Quanzhi Gaoshou’nun Çince olması. Güzelliğinden bir şey alıp götürmüyor ama farklı bir sesi var. Quanzhi Gaoshou’nun en cezbedici yanı ise Sword art online gibi alışılagelen oyunlardan daha akıcı bir oyun icat etmiş olmaları. Glory karakterleri daha eğlenceli, daha cool ve Quanzhi Gaoshou’nun çizimleri grafikleri tvden izlerken salonumu doldurdu resmen. Çizim kalitesi açısından yeni nesil güzel bir anime olduğunu düşünüyorum.
Quanzhi Gaoshou’nun 2. sezonunun ne zaman çevrileceğini bilmiyorum. Az yiyip kendime bir uşak tutsam çevirir belki beklemeden izleyebilirim. 2020ye girdik hala Quanzhi Gaoshou’nun 2. sezonu çıkmadı diye isyan etmek yerine efendi gibi çevrilmesini beklemek daha mantıklı geliyor. Quanzhi Gaoshou 2. sezonu beklerken anime sitelerinde dolaşan ara bölüm filmlerini de izleyebilirsiniz onlar da gayet güzeller. Quanzhi Gaoshou’nun 1. sezonundaki 10. seviyede çaylaklarla oynayan bir Lord Grim yerine GLORY ALL STARın profesyonellerini izlemek de güzeldi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.